Helsingör slott

helsingör slott

Kronborgs slott ligger på en udde cirka meter nordost om Helsingörs centrum på Själland och knappt fem mil norr om Köpenhamn i den danska regionen Hovedstaden. Slottet är byggt i Nederländsk renässans även kallad Christian IV-stil. Redan på talet byggde Erik av Pommern en starkt befäst. Riddarturnering mellan Sverige och Danmark och belägring av Kronborg slott. Det är bara en del av det som bjuds på renässansfestivalen i Helsingör. Mellan 16 och 22 oktober är det renässansfestival vid Kronborgs slott i Helsingör. Varje dag mellan klockan 10 och 17 är det marknad från talet. Från 1 juni till 31 augusti kan man kliva rakt in i prins Hamlets vardag på Kronborg slott i Helsingör. Det är andra året i rad som Shakespeares berömda drama om Hamlet blir levandegjort med en blandning av korta teaterscener och interaktiv teater. År fördes bland annat den dansk-norska drottningen Caroline Mathilde av Hannover som krona till bath till Kronborgs slott. Möjlighet till bad i Öresund på en liten sandstrand på baksidan. Slottet finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Om du vill uppleva ännu ett vackert slott bör du planera in en tur till Frederiksborg Slott. Din guide till de 12 bästa upplevelserna! Det var spektakulärt att baymax detta fantastiska Spiltanfonder i autentisk miljö.

Helsingör slott - mste

Arkitekt Hans van Paeschen. Läs mer eller ändra dina inställningar. Det var här , på Kronborg slott, som Shakespeare valde att låta det mytomspunna dramat om prins Hamlet utspela sig. Varje dag under renässansfestivalen kan man se riddare i tvekamp utanför slottet. Tillkommer det en extra avgift för att besöka  specialutställningar?

Helsingör slott Video

Denmark: Kronborg Slot i Helsingør (8/8) 2014-09-03(Wed)1420hrs helsingör slott

Helsingör slott - med

Foto Beth, flickr - Nutid Idag är slottet en av Danmarks viktigaste kulturhistoriska sevärdheter. På denna tid bestod fästningen av ett antal mindre byggnader innanför en befäst mur. Det finns en slottsshop och även café. Kirsten fick snabbt föras ner till byn och vidare till Frederiksborgs slott. Slottet är även känt för att Shakespeares berömda tragiska teaterpjäs Hamlet utspelar sig i "Elsinore" Helsingör.

0 reaktioner på ”Helsingör slott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *